علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ «کی گفته ما مشکل داریم؟ تالار ما زیر نظر طرقبه شاندیز است نه مشهد. شمام این جمعه که مراسم دارین با خیال راحت بیاین مراسمتون رو بگیرین»، «آقا شما کاریت نباشه، اگر نزدیک مراسمت سخت گیری کردن، یه تعداد از مهمونا کم کن، ما هم درها رو برات میبندیم و مراسمت رو برگزار کن، مشکلی پیش نمیآد!»
اینها فقط ۲ نمونه از دور زدن قانون ازسوی برخی متولیان تالارهای پذیرایی برای مراسم پیش رو است. بیشک اگر جست و جو کنیم، باز هم با موارد بیشتری از تخلف تالارهای پذیرایی در برگزاری مراسم مختلف روبهرو خواهیم شد.
تخلف از شیوهنامههای بهداشتی در شرایطی است که در نامه ۲۸ تیر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، ممنوعیت فعالیت تالارهای پذیرایی به عنوان یکی از ۷ صنف کاملا ممنوعه مورد تأکید قرار گرفته است.
در این رابطه مدیر بازرسی و نظارت اصناف مشهد میگوید که بخش نامه تعطیلی برخی اصناف بهواسطه قرمز شدن رنگ کرونایی شهر مشهد، به اصناف ابلاغ شده است و حتی برخی اتحادیهها دوباره نامه تأکید بر رعایت قوانین را به صنوف خود ارسال کرده اند.
امیر دلداری در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه آخرین بخشنامه مربوط به ممنوعیت فعالیت گروههای شغلی هفته پیش ابلاغ شده است، گفت: بر این اساس ۷ گروه شغلی باید تعطیل شوند که از این بین تالارهای پذیرایی و مجتمعهای تجاری و پاساژهای سربسته جزو صنوفی هستند که بخشنامه تعطیلی آنها ابلاغ شده است؛ همچنین صنوف حوزه اغذیه، رستوران، فست فود و آب میوه و بستنی نیز باید به صورت بیرون بر فعالیت داشته باشند.
وی با بیان اینکه بهتازگی اتحادیه تالارهای پذیرایی نامهای به صنوف زیرمجموعه خود برای تعطیلی تالارهای پذیرایی ابلاغ کرده است، افزود: البته فعالیت تالارهای پذیرایی تا قبل از ابلاغ بخشنامه بلامانع بوده است.
وی تصریح کرد: از ۱۹ تیر که وضعیت کرونایی شهر مشهد به حالت قرمز درآمد تاکنون ۳۶۰ گروه مشترک با حضور نیروی انتظامی، مراکز بهداشت پنج گانه مشهد، اتاق اصناف مشهد و اتحادیههای صنفی تشکیل شده است که برایند تشکیل این گروهها ۲۰ هزار و ۹۴۲ مورد بازرسی بوده است که از این تعداد به ۳۷۰ واحد شغلی اخطار کتبی داده شده و برای ۸۶ واحد شغلی نیز فرم جریمه صادر شده است؛ همچنین ۶۸ واحد شغلی که بیشتر آنها واحدهای صنفی بوده اند در این مدت بهعلت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی و قوانین مربوط به حوزه مبارزه با کرونا پلمب شده اند.
دلداری با تأکید بر اینکه بازرسیها همچنان ادامه دارد، گفت: اکنون موضوع کرونا در بین مردم عادی شده است و شرایط امروز مانند شرایط انتهایی سال ۱۳۹۸ و ابتدایی سال ۱۳۹۹ نیست که همه مجاب شوند و واحد صنفی خود را تعطیل کنند؛ البته در آن زمان اتوبوس و مترو هم تعطیل شد، اما حالا میگویند که صنوف باید تعطیل شوند و در کنار آن راههای دسترسی به مشاغل بدون هیچ محدودیتی فعال است؛ اگر قرار است مشاغل تعطیل شوند، باید راههای دسترسی به آنها نظیر فعالیت اتوبوس رانی و مترو هم محدود شود.
وی تأکید کرد: همه باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که مشاغل مختلف، معیشت و زندگی دارند و باید با اجرایی شدن واکسیناسیون عمومی از متضرر شدن بیشتر اصناف جلوگیری کنیم و حتی باید در ادامه راه به فکر احیای مشاغل هم باشیم، زیرا کرونا و تعطیلات مربوط به محدودیتهای کرونایی بسیاری از مشاغل به ویژه در حوزه گردشگری را با چالش جدی مواجه کرده است.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف مشهد افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۱۶۳ مورد پلمب مشاغل متخلف اعمال شده است؛ این عدد بزرگی برای شهر مشهد محسوب میشود؛ از ابتدای سال ۸۶۵ فرم جریمه هم به تعزیرات ارسال شده است. علی اصغر انجیدنی، دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به ایرنا اعلام کرد که اکنون ۱۷ کودک مبتلا به کرونا در بیمارستان اکبر مشهد تحت درمان قرار دارند و از این تعداد حال ۸ کودک بد است و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری هستند.
طبق اعلام وزارت بهداشت، ۲۶۸ نفر دیگر بهعلت ابتلا به کرونا جان باختند و ۲۷ هزارو ۱۴۶ نفر نیز به این بیماری مبتلا شدند.